Završena treća obuka vodiča u okviru projekta – ‘’NeoLIFE˝

U Tuzli je danas, 11.02.2020., završena treća dvodnevna obuka polaznika za tematsko vođenje turističkih grupa u okviru projekta “Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE”, kojeg sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Program obuke koji je počeo u decembru 2019. Godine, obuhvata ukupno 4 modula, pri čemu je obuka održana u Tuzli jučer i danas imala fokus na unapređenje vještina komuniciranja i javne prezentacije, koje će polaznici obuke primjenjivati u promociji turističih potencijala svojih gradova.

Partnerski gradovi Užice i Tuzla će kroz ove obuke osposobiti 10 vodiča za tematsko vođenje turističkih grupa u rekonstruisanom sojeničkom neolitskom naselju u okviru kompleksa “Panonska jezera” u Tuzli, kao i u novoizgrađenom neolitskom naselju u klisuri rijeke Đetinje u Užicu.

Projekat “Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE” zajedno realizuju Grad Užice, Grad Tuzla, Srednja umetnička škola Užice i Opština Milići. Projekat sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II). Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

U Okviru

#ReLoaD

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Evropska unija, a implementira UNDP

Udruženje za razvoj

U saradnji sa JKP Pannonica doo Tuzla