Ova stranica je napravljena u sklopu projekta „Unapređenje turizma kroz obnovu Arheološkog parka u Tuzli“. Projekat implementira Udruženje za razvoj NERDA koje djeluje kao regionalna razvojna agencija za područje sjeveroistočne Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Tuzli.

Projekat je sproveden u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu -ReLOaD kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Jedan od ciljeva projekta ReLOaD, u kojem i Grad Tuzla učestvuje kao partner, jeste da podrži lokalne samouprave (općine/opštine/gradove) da razviju transparentne mehanizme finansiranja za organizacije civilnog društva, kako bi se poboljšale usluge prema građanima u lokalnim zajednicama.

NERDA je u skladu s tim te u bliskoj saradnji sa JKP Pannonica d.o.o.Tuzla kreirala projekat čijom relizacijom će doprinijeti razvoju i promociji turističkih potencijala grada Tuzla, unaprijediti sadržaj kompleksa Panonskih jezera te promovisati značaj kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.

U Okviru

#ReLoaD

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Evropska unija, a implementira UNDP

Udruženje za razvoj

U saradnji sa JKP Pannonica doo Tuzla