Posjete ekskurzija iz Janje, Žepća, Banovića i Jelaha

U utorak 11.06.2019. godine, posjetilo nas je preko 240 đaka i njihovi nastavnici iz Janje (71), Žepća (56), Banovića (46) i Jelaha (69).

Na kompleksu Panonskih jezera đaci iz Janje, Jelaha i Žepća su posjetili je Muzej geološka postavka ”Pannonica”, gdje im je predstavljena spektakularna geološka prošlost tuzlanskog područja i grada Tuzle, a obilaskom Arheološki park neolitsko-sojeničko naselje đaci su se upoznali sa bogatom istorijom Tuzle i načinom života neolitskih stanovnika slanog grada.

Dječica iz Žepća i Banovića su se dobro zabavila u dječijem zabavnom parku Vrtić-Slana Banja u kojem su uživali u igri na toboganima, ljuljaškama, klackalicama, te mnogim drugim spravama za igru i zabavu.

Prije obilaska muzeja i parka u našem restoranu Panonski Lovac đaci iz Jelaha su imali obrok i mali predah, a potom su nastavili sa obilaskom centra grada Tuzle i njegovih znamenitosti.

 

Svakodnevne posjete dokaz su da su kompleks slanih Panonskih jezera i njihov sadržaj, kao i naš grad jako interesatni turistima iz regiona i školskim ekskurzijama.

 

Za sve informacije i najave posjeta možete se javiti na naše telefone 035/246-710, 713 ili email kontakt@panonika.ba.

Pratite nas:
Facebook | https://www.facebook.com/SojenicePanonikaTuzla/
Web | https://panonikasojenice.ba/

Twitter | https://twitter.com/Panonska_Jezera

#panonika #muzej #sojenice #vrtic #kids #park #fun #tuzla #bosnaihercegovina

U Okviru

#ReLoaD

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Evropska unija, a implementira UNDP

Udruženje za razvoj

U saradnji sa JKP Pannonica doo Tuzla